Призма

Проект за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија

Ова е архивска страница на која се архивирани содржините до 17.08.2016 година.
Призма има нова страница која е достапна на следната адреса prizma.mk

Пополнете го формуларот за да станете дел од базата на новинари. Ве молиме пишувајте во македонска кирилична поддршка.

Што добивате

Адресарите на Призма имаат за цел да ја унапредат соработката и комуникацијата помеѓу новинарите и граѓанските организации. Формуларите за пријавување, начините на пребарување и самите адресари се развиени според утврдените потреби кои граѓанските организации и новинарите ги детектираа на бројните средби кои претходеа на оваа активност.

Ве охрабруваме и вас како новинар да се регистрирате во адресарот на новинари и да ги користите алатките достапни за вас. Со регистрацијата во адресарот за новинари ќе добиете:

  • Ваша лична промоција и промоција на вашата работа
  • Профил преку кој засегнатите страни ќе може да ве информираат за голем број на настани и случувања
  • Пристап до ресурси за ваш професионален развој
  • Пристап до голем број обуки и тренинзи кои се организираат во мрежата на БИРН
  • Контакти и најнови информации од граѓанскиот сектор кои ви се потребни при секојдневното известување за најразлични прашања
  • Редовни нотификации за секоја нова содржина од граѓанскиот сектор
  • Информатор со најновите информации, профили и ресурси објавени на Призма

Ние сме контиунирано отворени и за нови предлози за соработка со вас како и за предлози како соработката помеѓу новинарите и граѓанскиот сектор во иднина може да се унапреди. Сите ваши идеи и забелешки испратете ги до нас преку формуларот за контакт, или следете нè на вашата омилена социјална мрежа. 

Facebook | Twitter | YouTube | Google+