Призма

Проект за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор ● Програма на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Македонија

Ова е архивска страница на која се архивирани содржините до 17.08.2016 година.
Призма има нова страница која е достапна на следната адреса prizma.mk
17. мај. 15.

Комплетен материјал од сите бомби на опозицијата

Сите објавени снимки од прислушуваните телефонски разговори, прес-конференциите и транскриптите од сите „бомби“ на опозицијата, објавувани од 9 февруари до денеска, достапни на едно место

Бомба 1: Докази за прислушување

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 09.02.2015

Бомба 2: Местенки во судството

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 15.02.2015

Бомба 3: Апсење на Љубе Бошкоски

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 20.02.2015

Бомба 4: Прислушување новинари

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 25.02.2015

Бомба 5: Рушење на Космос

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 27.02.2015

Бомба 6: Ставрески и Јанкулоска

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 02.03.2015

Бомба 7: Изборни измами

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 06.03.2015

Бомба 8: Универзална сала - Изборни измами

Трибина Вистината за Македонија – Изборен грабеж, во Универзална сала Скопје на 10.03.2015

Бомба 9: Општина Центар

Прес конференција на Андреј Жерновски, градоначалник на Општина Центар во Скопје на 12.03.2015 година

Бомба 10: Земјиште на Водно

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 15.03.2015

Бомба 11: Струмица

Прес конференција на Панче Орцев, пратеник во Струмица на 18.03.2015 год.

Бомба 12: Правосудство

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 19.03.2015

Бомба 13: Парцели на Водно и случај Космос

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 23.03.2015

Бомба 14: Тендери за автопат

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 26.03.2015

Бомба 15: Опрема за прислушување

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 01.04.2015

Бомба 16: Куманово

Прес конференција на Мартин Костовски, претседател на ОО СДСМ Куманово на 02.04.2015 год.

Бомба 17: Прилеп

Прес конференција на Сашо Велески, претседател на ОО СДСМ Прилеп на 04.04.2015 год.

Бомба 18: Хашки случаи

Прес-конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 06.04.2015

Бомба 19: Битола

Прес-конференција на Васко Ковачевски, претседател на ОО СДСМ Битола и пратеник на 08.04.2015 год.

Бомба 20: Партиски вработувања

Прес-конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 14.04.2015

Бомба 21: Охрид

Прес конференција на Томислав Тунтев, претседател на ОО СДСМ Охрид и пратеник

Бомба 22: Штип

Прес конференција на Владимир Милошев, претседател на ОО СДСМ Штип на 18.04.2015

Бомба 23: Насилство во Центар

Прес конференција на Саша Богдановиќ, претседател на ОО СДСМ Центар во Скопје на 19.04.2015 год.

Бомба 24: Врски со медиуми

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 22.04.2015

Бомба 25: Случај Визарис и Сопот

Прес конференција на Панче Иванов, претседател на ОО СДСМ Велес на 23.04.2015 год.

Бомба 26: Закон за бранители

Прес конференција на Благојче Трпески, претседател на ОО СДСМ Гостивар на 25.04.2015

Бомба 27: Докази за прислушување од страна на УБК

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 28.04.2015

Бомба 28: СГС и Мијалков

Прес конференција на Зоран Ѓорѓиев, претседател на ОО СДСМ Кавадарци на 30.04.2015

Бомба 29: Вистината за Мартин Нешкоски

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 05.05.2015

Бомба 30: Случај Младенов

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 07.05.2015

Бомба 31: Груевски стои зад скандалите

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 13.05.2015

Бомба 32: Насилство во власта

Прес конференција на Зоран Заев, претседтел на СДСМ во Скопје на 15.05.2015

Бомба 33: Послушајте патриоти - преговори за името

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во Скопје на 16.05.2015

Бомба 34: Ориентирани на „дил“

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ во камп пред Влада на РМ 27.05.2015

Бомба 35: Скопје 2014

Прес конференција на Дамјан Манчевски, потпретседател на СДСМ во камп пред Влада на РМ на 29.05.2015 година

Бомба 36: Станови на функционери

Прес конференција на Петре Шилегов, портпрарол на СДСМ во камп пред Влада на РМ на 31.05.2015

Бомба 37: Прислушуван граѓански сектор

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ, Скопје, 8.06.2015

Бомба 38: ДУИ

Прес конференција на Зоран Заев, претседател на СДСМ, Скопје, 16.06.2015

            comments powered by Disqus

Поврзано

Бидете во контакт

Новинари

Вмрежи се! Регистрирај се во базата на новинари, биди дел од професионалната заедница и добиј пристап до најновите настани и публикации од граѓанскиот сектор.

Регистрирај се